Foredrag

DSC_3686Guld og Bedrag – historien bag historien

Et foredrag om hvordan Danmarks Nationalbank snød nazisterne – og hvorfor historien har været gemt væk i 75 år.

I et livligt og underholdende foredrag tager forfatter og TV-journalist Henrik Denta publikum med ind i en historie, der har været en
velbevaret hemmelighed indtil nu. Og i en verden, hvor der sjældent kommer fremmede ind, nemlig på direktionsgangen og i kælderen under Danmarks Nationalbank.

Det er historien bag historien i bogen Guld og Bedrag, en af de mest omtalte bøger i 2015 og udgivet på forlaget GAD.

I kælderen under banken lå der i 1938 over 20 tons guld. Og på direktionsgangen var der stigende bekymring for, at Hitlers fremmarch i Europa også ville gå ud over Danmark. Hvis nazisterne besatte Danmark ville de med sikkerhed stjæle de mange tons guld i Nationalbankens kælder som en af deres første handlinger.

Det er historien om, hvordan nationalbankens øverste direktør og den danske regering med statsminister Thorvald Stauning i spidsen lagde hemmelige planer, der sendte guldet i sikkerhed i udlandet. Selv om det var forbudt at føre guld ud af Danmark. Og det er historien om, hvordan guldet på bedste Olsen-bande maner blev ført ud med lastbil og damplokomotiv midt om natten.

Historien har aldrig været fortalt før. Først da Henrik Denta fik aktindsigt i korrespondancerne mellem nationalbankerne i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England og USA begynder historien at dukke op i sin helhed. De få implicerede personer, der har haft kendskab til hele historien, har aldrig pralet af deres bedrifter sidenhen.
Til foredraget skal der være adgang til projektor/storskærm, da der vil blive brugt mange billeder og film. Prisen vil afhænge af arrangementet størrelse. Kontakt venligst Henrik Denta for mere in formation på tlf. 40 42 55 78 eller henrik@denta.dk. Til foredraget vil der være mulighed for at købe bogen med rabat.

Kontakt Henrik Denta for priser.

ag

Når de største fejler

Fra overmod til undergang. Et TV-foredrag

Hvorfor måtte DONGs bestyrelse igennem krampagtige interviews og lange pressemøder for at forklare fyringen af koncerndirektøren?

Og hvorfor holder en garvet tidligere statsminister pressemøde med ryggen op ad muren?

Oplev et underholdende og lærerigt foredrag af to af landets mest erfarne journalister.

Med et knivskarpt blik for detaljen, og med et indgående kendskab til substansen, ser du en række aktuelle og klassiske Tv-eksempler på hvordan mødet med pressen går galt for selv den bedste.

Foredraget giver indsigt i journalisters tankegang og arbejdsmetoder, og giver samtidig bud på løsninger og gode råd i den slags situationer.

2 timer i godt selskab med brølere og perler.

Det hele strikkes sammen i samarbejde med jer, så lige netop jeres ønsker om fokus og spørgsmål også besvares.

Henrik Denta er uddannet journalist, og har 25 års erfaring med erhvervsjournalistik fra DR-Nyheder, blandt andet som redaktør af Magasinet Penge og redaktør og vært på P1 Business. Før det arbejde han på Politiken og Dagbladet Børsen. Han er nu selvstændig med firmaet Henrik Denta Kommunikation og Storytelling.

Kontakt for yderlige info og booking:

Comments are closed.