Nykredit og Superligaen

Totalkredit  Nykredits vil så gerne op i finansverdens superliga bestående af de såkaldte systemIske finansielle institutioner. Det er her man også finder Danske Bank, Nordea, Jyske bank, Sydbank og DLR. Finansielle institutioner, der er for store til at de må få lov til at gå ned.

For at komme op i denne superliga har Nykredit brugt milliarder af kroner på at købe Totalkredit og Forstædernes Bank.
Nu er det så gået op for Nykredit – tilsyneladende til deres egen store overraskelse – at det er dyrt at være med i denne superliga. Alt for dyrt for Nykredit. Derfor er de nødt til at skaffe flere penge, blandt andet via en børsnotering og samtidig opkræve flere penge fra kunderne i Ttotalkredit i bidragssatser.

Nykredit nærmest trygler deres kunder om at forstå, at det skam vil blive billigere for dem på langt sigt, at Nykredit fortsat kan være medlem af denne superliga.

Det besynderlige er, at vi har ikke hørt de andre finansielle institutioner klage over de økonomiske krav til at være med i denne superliga af systemiske finansielle institutioner.
Alternativet er, ifølge Nykredit selv, en nedskalering af virksomheden, altså at den bliver mindre og dermed må rykke ud af superligaen.

Nykredit mener, at det vil være til skade for både kunderne og hele det finansielle system i Danmark.

Men vi har altså haft et velfungerende realkreditsystem i dette land i næsten 200 år. Systemet har sikret danskerne billige boliglån, også før Nykredit blev en systemisk finansiel institution. Så danske boligejere kan nok overleve, at Nykredit ikke længere er en systemisk institution og medlem af den finansielle superliga.
Det vil betyde et stort nederlag for ledelsen og bestyrelsen i Nykr4edit. Enhver træner og enhver bestyrelsen vil helst spille i superligaen. Men hvis man ikke har råd til at v ære med i superligaen, er det ikke meget at gøre ved det.

Rykker Nykredit ned, vil det være et nederlag for topledelsen, der har sat hele sin prestige ind på at forblive i superligaen. Danmark og de danske boligejere skal nok overleve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *